Бизнесмен купи болница в Перник

Бизнесмен купи болница в Перник | StandartNews.com

Перник. Сградата на медицински център "Еврика" в Перник беше продадена на нов собственик от съдия-изпълнител. Заради необслужван кредит към банка Анелия Василева обяви публичен търг за триетажната сграда. Стигна се до сделка на стойност 696 655 лв.

Предишният собственик на клиниката д-р Анелия Стамболийска се възползва от възможностите да обжалва сделката по съдебен ред, но жалбите й останаха без последствие. Преди това с жалби до съда д-р Стамболийска опита да провали търга с твърдението, че част от сградата е общинска собственост заради неуредени отношения с общината за отстъпено право на строеж. По време на търга частният съдия-изпълнител обясни, че всички документи са прегледани при учредяване на ипотеката върху сградата и не са открити пропуски.

В медицинския център работеха 19 лекари - специалисти в различни области. Към него функционираше и хирургична клиника със стационар, където се практикуваше включително и пластична хирургия. Сега медицинският център е преместен в други помещения. Собственик на сградата е фирма "Петрол - Драгичево" ЕООД. Нейният управител Георги Милев развива разностранен бизнес. Освен с търговия с петролни продукти, той се занимава с въгледобив и селско стопанство. В съдружие с партньори се кани отново да отвори клиниката. Бавели го само бюрократични процедури. В сградата ще има и кабинети за алтернативна медицина, доверява новият й собственик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай