Бизнес и местна власт се срещат в Пампорово

Срещата е под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор - платформа за устойчиво туристическо развитие

Бизнес и местна власт се срещат в Пампорово | StandartNews.com

От 7 до 9 октомври в Пампорово си дават среща бизнесът и местната власт, обединени от обща кауза - превръщане на България в уникална и предпочитана международна туристическа дестинация. Близо 100 професионалисти ще вземат участие в Седмата работна среща между бизнеса и местната власт под мотото Сътрудничеството между обществения и частния сектор - платформа за устойчиво туристическо развитие.

Планиран като инструмент за постигане на една от стратегическите цели на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, (АБТТА) - перспективно и устойчиво туристическо развитие, още със своето първо издание през 2013 г. форумът е признат като необходима, иновативна и ефективна формула за разширяване и надграждане диалога между основните групи участници на туристическия пазар: общините – основен фактор за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен регионален туристически продукт, туроператорите, осигуряващи неговата пазарна реализация и организациите, създаващи  бъдещите професионалисти за туристическата индустрия.

В рамките на срещата български туроператори и  общински администрации ще потърсят решение на проблеми, възникващи при разработването на програми, основани на регионални туристически ресурси, и подпомогнати от изтъкнати представители на българските академични среди, ще съгласуват действия за повишаване ефективността на своите професионални взаимодействия.

Участниците в срещата ще имат възможност да присъстват на официалната церемония по излъчване на победителите на Национален конкурс за Община с най-добра маркетингова политика 2019.

Създаден с решение на Четвъртата работна среща в Троян през 2016 г., конкурсът е част от стратегията на АБТТА за повишаване конкурентоспособността и разнообразието на националното туристическо предлагане и има за цел да насърчи усилията на общинските администрации за по-успешно маркетингово позициониране и да подпомогне тяхната дейност с достъпни научно-практически маркетингови решения.

На националното туристическо предлагане ще работят делегати от 17 български общини със значителен туристически потенциал, над 35 професионалисти от водещи български туроператорски фирми - членове на АБТТА и други партньорски сдружения, журналисти от основни български медии.

Професионалното образование трябва да е съобразено с нуждите на бизнеса, смятат българските туроператори и водени от разбирането за значимостта на практическото обучение, предоставят възможност на бъдещите професионалисти в туризма да придобият знания в реална бизнес среда, да се запознаят с водещи български туристически агенции и защо не - да открият своето бъдещо работно място.

Седмата работна среща се провежда с неоценимото съдействие и организационна подкрепа на Община Чепеларе, избрана от българските туроператори за домакин на деловата проява заради подкрепата, оказвана на българския туристически бизнес и в израз на уважение към провежданите от Общината политики за превръщане на България в предпочитана Европейска туристическа дестинация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай