Биопроизводители от Източните Родопи на БиоАгра 2014

Биопроизводители от Източните Родопи на БиоАгра 2014 | StandartNews.com

Пловдив. Биопроизводители и биопреработватели от Източните Родопи, членове на мрежата на „Новото тракийско злато", ще вземат участие в третото издание на БиоАгра в Пловдив. Те ще представят своята продукция - биозърно и биобрашно, биомед, вино от биогрозде, тахан от биосусам.

 

Посетителите ще могат да дегустират биовино от Йонко Тодоров и Димчо Димитров от района на Стамболово, биолимец, брашно и хляб от биофермата на Петко Ангелов от с.Рабово, мед и домашно приготвени консерви от „Дивата ферма" на Бети и Николай Василиеви в с. Горно поле и продукти от демонстрационната по проекта биоферма в с.Тополово, сусам и тахан от биотахаджийница 'Биотера' - Ивайловград, както и други продукти от Източните Родопи.

 

На БиоАгра 2014 представители на „Новото тракийско злато" ще участват и в работните семинари, организирани от Холандското посолство за обединенията на производители и от Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите за икономическите аспекти на биоземеделието.

 

През 2009 г. проектът „Новото тракийско злато" започна със 7 сертифицирани и в преход биопроизводители. Днес около 40 биопроизводители и биопреработватели са сертифицирани или са в процес на конверсия към биопроизводство, като всички са контролирани от сертифициращи организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай