Събота,

BILLA направи първата копка на нов търговски обект в София    

От: Стандарт -
3317
BILLA направи първата копка на нов търговски обект в София    
A
A
A
  • Компанията ще инвестира над 4 600 000 лв. в строителството и техническото оборудване на новия си обект в столицата

Днес, 6 април 2022 година в град София, BILLA България започна изграждането на нов търговски обект, разположен в кв. „Модерно предградие“ на бул. Европа №2. Екипът на търговската верига и партньори-изпълнители на проекта, направиха символичната първа копка, след като бе отслужен тържествен водосвет. Обектът ще предложи модерно пространство за пазаруване, в което клиентите ще открият богато разнообразие от свежи продукти на достъпни цени.

„Всяко начало носи много вълнение и отговорност, за това, което предстои да бъде изградено, ето защо днес се събираме с партньорите и екипите, които правят едно такова начинание успешно. Експанзията на търговската верига продължава с активни темпове, независимо от всички предизвикателства на настоящата ситуация, за да бъдем близо да българския потребител, да насърчаваме българското производство, предоставяйки му търговска територия и да разкриваме нови работни места,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

Новият обект ще разполага с обща площ от 1 500 кв. м., като търговската и касовата зона на магазина ще бъдат разположени върху 925 кв.м. С цел осигуряването на повече комфорт, локацията ще предложи 74 паркоместа, сред които 4 места за хора със специални нужди и 2 с възможност за зареждане на електромобили. Магазинът ще разполага с нови енергоспестяващи решения в унисон със стратегията на компанията за ефективно използване на природните ресурси, а клиентите ще разполагат с възможности за избор на висококачествени продукти, сред които артикули от собствените марки на веригата - „BILLA Градини“, „Българска ферма”, Clever, BILLA и BILLA Premium, както и такива на доказани български производители.

Строежът на новия магазин е част от дългосрочната стратегия за активно разширяване на търговската мрежа в цялата страта. Компанията продължава да обновява броя на обектите си, като допринася и за икономическото развитие на среднонаселените региони и дава достъп на повече клиенти до разнообразието от продукти, които предлага.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички