BILLA e домакин на ноемврийския Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово

В допълнение към местните производители и занаятчии, събитието подкрепя и инициативата „Капачки за бъдеще“

BILLA e домакин на ноемврийския Фермерски пазар „ОТ БГ“ в Габрово | StandartNews.com

На 12-ти ноември 2022г., BILLA отново ще бъде домакин на месечното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“. На паркинга пред магазина на веригата, разположен на ул. „Орловска“ 119, местни производители и занаятчии ще предложат многообразие от продукти, голяма част от които ще бъдат единствени по рода си вкусни и домашно приготвени традиционни сладки и солени храни и напитки. В допълнение към родните фермери, събитието ще подкрепи мащабната инициативата „Капачки за бъдеще“.

Посетителите ще открият разнообразие от любими артикули за трапезата, сред които домашна лютеница, яйца, тахан, ядки, вино, колбаси, пресни сокове, млечни и месни продукти от региона на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък. Освен с утвърдени вкусове, пазарът ще зарадва всички присъстващи със сушени и пресни сливи и конфитюри, които даряват със сладост небцето. Към щандовете на селскостопанските майстори, гостите ще открият богато разнообразие от натурални продукти от бял трън, прополис, био храни, качествени пробитици и билкова козметика.

Занаятчиите ще допълнят многообразието от предложения, като представят още ръчно направени бижута, красиви плетива, магнити, авторски аксесоари и декорация от дърво и стъкло, керамика и висококачествена посуда. В края на събитието един от гостите ще спечели атрактивна награда от традиционната томбола на фермерския пазар, а именно подбрани артикули от изложителите на „ОТ БГ“.

Организаторите на пазара са подготвили атрактивна изненада за доброто насторение и на най-малките гости. От 12:00 до 14:00 часа ще бъде проведена акцията "Капачка за балонче", в която всяко дете, донесло пластмасова капачка, ще получи балони в замяна. В края на Фермерския пазар, всички събрани капачки ще бъдат дарени на инициативата "Капачки за бъдеще".

BILLA активно продължава дългосрочната си подкрепа към българските земеделци, като им предоставя повече възможности за изява и развитие. До края на настоящата година търговската верига ще среща жителите на региона с българските фермери, производители и майстори, които съхраняват духа, здравето, традициите и родния вкус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай