Бил Гейтс надцака Уорън Бъфет, похарчи 20 милиарда

Човекът "Майкрософт" пак удря рекорд в цял свят

Бил Гейтс надцака Уорън Бъфет, похарчи 20 милиарда | StandartNews.com

Супербогатият Бил Гейтс, който е обезпокоен от "тежките страдания", предизвикани от световни кризи, включително от пандемията от коронавируса, обяви, че ще дари 20 милиарда долара на своята фондация, за да може тя да ги използва за съответните нужди, предаде Асошиейтед прес.

Дарението, комбинирано с 3,1 милиарда долара, дадени миналия месец от Уорън Бъфет, вдига капитала на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс до около 70 милиарда долара, правейки я една от най-големите, ако не и най-голямата в света. Съоснователят на "Майкрософт" изрази надежда други заможни и знатни особи също да дадат повече средства.

Фондацията на семейство Гейтс планира да увеличи годишния си бюджет с 50 процента спрямо нивото преди пандемията до около 9 милиарда долара до 2026 г. Тя се надява това да помогне да подобряване на образованието, намаляване на бедността и постигане глобален напредък към премахване на предотвратими заболявания, както и на равенство между половете - процес, който според нея е в застой през последните години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай