Събота,

BIC отвори първия по рода си център за споделени услуги в България

От: Иван Ватахов -
BIC отвори първия по рода си център за споделени услуги в България
A
A
A

Френската посланичка у нас Флоранс Робин, председателят на управителния съвет на Френско-българската търговска и индустриална камара - Стефан Делае, и изпълнителният директор на BIC Services София Георги Менев, дадоха старт на първия по рода си Център за споделени услуги в България.

Новият офис е част от глобалния план за трансформация на компанията през 2020 г., насочен към повишаване на ефективността и изграждане на структура за поддържане на устойчивия растеж.

Поделението BIC Services София ще консолидира административните задачи и дейности на компанията в сферата на финанси, счетоводство и отчет, транзакции и снабдяване, обслужване на клиенти и други корпоративни функции в Европа. Плановете на компанията са до края на 2021 г. да назначи 230 души и да инвестира над 10,5 милиона евро в страната за същия период.

“Щастлива съм да видя, че бранд с толкова дълбоки корени във времето върви към развитие, отворен е към иновации и ясно показва това с откриването на този център, който ще допринесе и за развитието и обогатяването на френската култура в България. Традициите и опита на БИК особено на международно ниво, ще помогнат на центъра да бъде лидер в аутсорсинга на бизнес процеси“, заяви Флоранс Робин.

“За нас е привилегия и чест да работим с партньори от ранга на BIC Services Sofia. Щастливи сме, че избрахте България за Ваша бизнес локация и за отправна точка на корпоративните Ви функции, целящи пазара на Европа, Близкия изток и Африка“, гласи поздравителният адрес на Лъчезар Борисов, министър на икономиката, който преди броени дни връчи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на компанията.

„BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки ресурси, както и финансови процеси, връзка с клиенти, и снабдяване на Société Bic. Центърът е широкоспектърен и всичко това, което е възможно да се осъществява дистанционно с подкрепата на новите технологии, е предмет на бизнеса на компанията в София“, коментира Георги Менев.

Към момента Центърът обслужва предимно европейски пазари като Франция, Италия, Германия, Бенелюкс, Португалия и Испания, но плановете на компанията са да разшири дейността си към Румъния, Украйна и Русия, както и в редица африкански държави, където BIC е добре представена.

Над 75 години BIC е световен лидер в производството на химикалки, запалки и самобръсначки, които се предлагат в повече от 160 страни по света. Компанията започва своя бизнес - с визия и химикал, с идеята да се създаде продукт, който да отговори на основната потребност на потребителя: лесен инструмент за писане, но резултатът е много повече: BIC демократизира изкуството на писане и дава на всички силата на творческото изразяване.

Днес BIC се развива заедно с потребителите си, създавайки съществени, емблематични, устойчиви продукти, направени семпло и креативно. Компанията продължава да подобрява ежедневието на потребителите и да прави продукти, които са достъпни, стойностни, ефективни и печелещи доверие по целия свят. BIC преосмисля ежедневието, проектирайки прости решения, които дават възможност за себеизразяване на всеки човек.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички