Безлов: Няколко души печелят концесии

Безлов: Няколко души печелят концесии | StandartNews.com

София. Концесионери не стават случайни хора, те са определен кръг. Това заяви пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Ще откриете концентрация на собственост около няколко имена в България и ще видите, че те не си плащат таксите, минималните такси, които трябва да плащат". По думите му това, което се случи със затрупаните миньори, няма да промени нищо. Нито една концесия няма да бъде съборена.

"Много говорим колко е ефективно пазарното общество, но създавайки пазар, ние не създаваме регулатор", коментира експертът. По думите му, като се започне от ДКЕВР и се стигне до фондовите борси и пенсионните фондове, се забелязва едно и също, както и при трагичния инцидент в мина "Ораново", а именно, че липсва контрол.

"Ние се опитваме да дадем европейски стандарти, но слагаме хора, които правят същото, което правеше държавата преди десетина година, приватизирайки, раздавайки собствеността. Договарят се с хората от съответната сфера и получават доход за това. Нещата са брутални и без последици. Да сте чули присъда за някой от тези колективни органи?", попита риторично Безлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай