Петък,

Без покривки по масите в кръчмите

От: Редактор -
A
A
A

С маси без покривки, дамаска, подлежаща на дезинфекция, почистване на всеки 20 минути и препарат за ръце на входа отвориха и вътрешната част на заведенията в столицата. Това установи проверка на Българската агенция по безопасност на храните.

Целта е спазване на противоепидемичните мерки за недопускане на разпространението на коронавирус.

Преди дни със заповед на Министерството на здравеопазването беше разрешена работата на вътрешните помещения на заведенията при спазване на определени мерки. Част от тях са свързани с разстояние между масите и столовете в обекта, което трябва да е минимум 1,5 метра, недопускане на повече от четири души на една маса, инструктаж на персонала за работа с клиенти, носене на маски или шлемове, както и честа дезинфекция на обектите, пише Монитор.бг..

По време на проверката инспекторите преглеждат всички хранителни продукти за това дали не са с изтекъл срок на годност, както и за хигиената и носенето на предпазни средства от персонала.

Откакто заведенията работят, няма голям наплив, защото хората все още се страхуват да се събират, коментират управители.

Бистра Иванова от агенцията по храните коментира, че от отварянето на заведенията се правят проверки и за спазване на противоепидемичните мерки, но засега няма фрапиращи нарушения. Получаваме сигнали от клиентите за нарушения, като неспазване на дистанция, липса на дезинфектант и други, но не са констатирали на място такива.

.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички