Събота,

Без лятно поевтиняване на горивата

От: Редактор -
108
Без лятно поевтиняване на горивата
A
A
A

Когато на пазара се появи още един играч, е нормално да се очаква по-голяма конкуренция и съответно по-ниски цени. Ако се появи и друг крупен играч, също би било добре за пазара.

Така директорът на Софийската стокова борса Васил Симов коментира в сутрешния блок на БНТ идеята на държавата за създаването на държавна петролна компания със складове и бензиностанции.

Много е динамичен светът и напълно е възможно съживяването от кризата с коронавируса да стане по-бързо. За някои тенденции и стоки може би ще са нужни обаче месеци, посочи той.

Петролът по думите му се движел спокойно през последните месеци и вследствие на търговската война цената му се сринала до 18-19 долара за барел.

През последните 2-3 седмици цената на петрола твърдо пълзи нагоре.

За рамките на по-малко от месец двойно се повишила цената на петрола. Всичко това стъписва пазара, отбеляза Васил Симов и допълни, че когато цената на петрола тръгне нагоре, веднага търговците на бензин и дизел вдигат цената.

Тенденцията за вдигане цената на петрола ни дава основание да предполагаме, че горивото през летните месеци няма да поевтинява, категоричен бе Симов. Според него търсенето на петрола ще нарасне и би било странно, ако цената му да тръгне надолу.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички