Бевърли Хилс скара Тупарев и министър

Ангел Найденов иска ревизия на търг - 54 декара за милион, телевизионерът го съди

Бевърли Хилс скара Тупарев и министър | StandartNews.com

Имот в пловдивския Бевърли Хилс скара тв продуцента Нико Тупарев и военния министър Ангел Найденов. Армейският шеф поиска ревизия на търга, с който "бащата" на "Биг Брадър" спечелил с тайно наддаване терен от 54 декара за 933 000 лева. Имотът се намира над село Марково, по-известно като пловдивския Бевърли Хилс.

Столичната фирма "Лайм" ООД, чийто мажоритарен собственик е Нико Тупарев, е направила изгодната покупка на търг, обявен от Министерството на отбраната, тъй като става дума за военен имот. В него освен земя има и 23 склада. Продажбата е подготвена по времето на бившия областен управител на Пловдив Здравко Димитров, който още миналия септември актува терена с Акт за частна държавна собственост, за да бъде обявен търг. Той се провежда между 1 март и 16 април 2013 година, като от името на "Лайм" ООД се явява като кандидат-купувач съдружникът на Тупарев Александър Тошев, който предлага най-високата цена и печели търга. Той дава два пъти повече пари от началната тръжна цена на военния имот от 434 928 лв. "Платили сме сумата, с която спечелихме търга. Още не сме подписали договор с министерството на отбраната. В сряда ще заведем дело срещу армейското ведомство", коментира пред "Стандарт" Тошев. По думите му имотът не е в регулация, а заедно с Нико Тупарев пресметнали, че бутането на старите складове там ще им коства още поне 300 бона.


Според военния министър Ангел Найденов, ако този терен бъде раздробен на по-малки парцели, ще може да се продаде на много по-висока цена. Това е причината да поиска ревизия на продажбата. От военното ведомство обясниха, че тъй като до момента няма подписан договор между "Лайм" и министерството, Найденов можел да стопира сделката. Армейският шеф се захвана да прави ревизия на търгове от управлението на ГЕРБ и служебния кабинет. До момента обаче няма прекратени други процедури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай