Бензиностанциите мамят. Експерт каза какво правят с 25 ст. помощ

Той е коментирал казуса с Министерството на финансите, шефовете на НАП и митниците

Бензиностанциите мамят. Експерт каза какво правят с 25 ст. помощ | StandartNews.com

През последните седмици сме свидетели на опити за злоупотреба, което вероятно ще стане пандемично през месец септември, затова трябва да го преустановим в самото начало. Държавната помощ е предоставена за физически лица при определени условия и всеки опит да бъде прибрано от служител или управител на бензиностанция трябва да бъде прекратен. Това обяви пред Нова телевизия председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в коментар по темата източват ли бензиностанции пари чрез антикризисната мярка от 25 ст. на литър гориво.

Той е коментирал казуса с Министерството на финансите, шефовете на НАП и Агенция “Митници”, които се очаква да предприемат съответните действия.

Терзиев апелира всеки един гражданин, който зареди гориво, дори и без държавна помощ, да изиска своята касовата бележка, и да я прибере или изхвърли в кошче, за да е сигурен, че никой няма да не злоупотреби с отстъпката от 25 стотинки, която той не е имал право или не е желал да получи.

“Има недобросъвестни служители, които изпълняват формално всички изисквания по Закона за държавния бюджет за предоставяне на отстъпката, но в крайна сметка тя остава някъде между Агенция “Митници”, НАП или съответния обект, а отстъпката отива в нечии джоб”, обясни Терзиев.

Експертът прогнозира спад в цената на горивата още от есента. Но определи като “оптимистично” те да паднат под 3 лева на литър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай