“Белла България” с отличие за иновации

Хранителната компания "Белла България" получи отличие за развитието на иновативни продукти

“Белла България” с отличие за иновации | StandartNews.com
  • Еврокомисарят по труда Никола Шмит опита традиционни български вкусове - луканка и баница

Хранителната компания "Белла България" получи отличие за развитието на иновативни продукти по време на юбилейния десети европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика под наслов "Справедлива, адекватна и трансформираща социална икономика", който се провежда в Пловдив (20-21 юни 2022, Пловдивски панаир, палата 11). Наградата беше връчена на изпълнителния директор на компанията Елза Маркова от зам.-министъра на труда и социалната политика Жулиета Върлякова.

"За мен е чест да получа това отличие! Това е висока оценка за "Белла България" за активната роля на компания за производството и развитието на разнообразни храни по иновативни технологии и патенти, представляващи световна новост и основани на екологична устойчивост," заяви по време на церемонията по награждаването Елза Маркова.

Десетото юбилейно издание на високия международен социален форум се проведе с участието на 150 организации от цял свят. Официални гости на събитието бяха комисарят за работни места и социални права към ЕК Никола Шмит и представители на българските държавни институции, сред които вицепрезидентът Илиана Йотова, социалният министър Георги Гьоков, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, министърът на земеделието Иван Иванов, министърът на туризма Христо Проданов, изпълнителеният директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, омбудсманът Диана Ковачева, кметове на общини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай