Бъдещият транспортен министър с революционен план за БДЖ

Публичният транспорт трябва да е на релси, смята Николай Събев

Бъдещият транспортен министър с революционен план за БДЖ | StandartNews.com

Аз мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога. Смятам, че публичният транспорт трябва да бъде на релси.

Това заяви номинираният за министър на транспорта в  проектокабинета на Кирил Петков -Николай Събев в  предаването "Говори сега" по БНТ. 

Той е категоричен, че средната скорост на влаковете у нас трябва да се вдигне до безопасното ниво. За тези, които биха го попитали как ще стане това предвид трасето, Събев заяви:

Нека да направим един одит и да видим как се поддържа жп трасето и защо не се поддържа? Трябва да се включат много усилия в поддръжката на жп пътя, пристанищата, водния път. Ние имаме достатъчно добър бюджет за това. В бизнеса сме свикнали да работим брутално ефективно с ограничени ресурси, така че не е проблем ресурсът. Имаме достатъчно бюджет, имаме достатъчно пари.

България не е бедна държава, а много крадена държава, допълни Събев.

Той се обърна и  към работещите в сектора: "Тези хора, които могат да работят и имат експертиза, са изключително важни за нас, защото основният проблем в транспорта са кадрите. Ние няма да се затворим, ще предоставим услуги, които ще изискват превозвачите да работят по определен стандарт и от това ще печелят", обясни Събев.

Аз мога да изкарам на печалба всичко, с което се заема. И БДЖ мога, категоричен е Събев.

Аз смятам, че публичният транспорт трябва да бъде на релси. Ако ние успеем да дадем много добро развитие на електрическия транспорт на релси, с това ще отговорим на всички условия на зелената сделка, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай