Четвъртък,

Банско с три отличия от Световните ски награди

От: Пламен Вълков -
Банско с три отличия от Световните ски награди
A
A
A

Три престижни отличия от общо четири за България бяха присъдени на Банско! За 8-ма поредна година Банско е най-добрият ски курорт в България според най-високия инстанция в туристическата индустрия - Световните ски награди. Малкото градче в Пирин планина се класира за пореден път сред най-добрите ски дестинации на планетата. Онлайн състезанието включваше над 200 курорта от 5 континента.
В такива тежки времена това е много важно признание, защото хората искат да бъдат сигурни, че ще почиват и спортуват на най-доброто място.

Над 2,4 милиона клиенти и професионалисти от над 140 държави гласуваха на сайта на Worldskiawards.com, което прави това проучване най-голямото в бранша.

Две други отличия от Световните ски награди идват в Банско: Най-добрият ски хотел в България отново е бляскавият Kempinski Grand Arena Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново беше в центъра на вниманието на World Ski Awards и за седми път беше коронясан като „Bulgaria’s Best Ski Hotel“. Най-престижната организация за награди в света има за цел да повиши стандартите в ски индустрията, награждавайки организациите, които са лидери в своята област. Това е изключително важно признание за хотела, тъй като то показва потенциала на ски дестинацията и марката. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се намира в самото сърце на планинския курорт и е единственият хотел с директен достъп до ски пистите, разположен точно до лифта.

В допълнение, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е отличен за втори пореден път и като „Bulgaria’s Leading Lifestyle Hotel“. Световно призната като награда, отличаваща качество, World Travel Awards има за цел да отличи и награди върховите постижения във всички сектори на туристическата индустрия. Конкурсът е известен като най-престижния в областта на туризма и се провежда ежегодно.

Модерният Kempinski The Spa също спечели заслужено награда за „Bulgaria’s Best Hotel Spa“ за пета поредна година

Най-доброто ски шале в България 2020 е Snomads Diana-Ross, което също се намира в Банско!
За шести път най-добрият Бутиков ски хотел в България е "Алпин" в Боровец.

"Дори в такива тежки времена за туризма работим много усилено, за да поддържаме високо качество. Най-голямото предизвикателство за нас е да предоставим възможно най-добрата услуга дори по време на кризата с COVID. Мисля, че тази година хората осъзнаха важността да спортуват на чист въздух сред природата, защото това укрепва имунната система. През предстоящия зимен сезон 2020-2021 в Банско ще работим в пълно съответствие с най-високите хигиенни стандарти и изисквания на властите. Очакваме с нетърпение да срещнем  всички наши приятели в ски зоната този зима!", каза маркетинг директорът Иван Обрейков.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички