Балтова преговаря за цените на чадъри и шезлонги

Прави среща с бранша

Балтова преговаря за цените на чадъри и шезлонги | StandartNews.com

Служебният министър на туризма Стела Балтова ще започне преговори за намаляване на цените на чадърите и шезлонгите на плажовете.

"В момента се работи именно по тези въпроси. Ще започна в най-кратко време преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси. Надяваме се, че ще постигнем такива договорености. Това, разбира се, ще стане с решение на Министерски съвет", съобщи Балтова на брифинг преди срещата си с представители на туристическия бизнес.

"Нашата цел и нашата отговорност е това да стане преди започването на активния сезон, който очакваме да бъде в началото на месец юни", продължи тя.

Тя отчете, че летният сезон е бил открит в началото на месец май, но не може да бъдат предоговорени всички договори за толкова кратко време.

Служебният министър очаква през туристическия сезон 2021 г. да има не повече от 100 процента повишение на туристите спрямо 2020 г., както и не повече от 50 на сто спад спрямо 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай