Българо-турската камара промени името си

Българо-турската камара промени името си | StandartNews.com

Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара (СБТТИК) направи промяна в наименованието си. От името на неправителствената организация отпадна думата „североизточна" и занапред тя ще се казва Българско-турска търговско-индустриална камара. Това стана след промяна на устава на Камарата, която беше приета на годишното общо събрание на членовете й. То се проведе днес (27 февруари 2016), в една от залите на „Алкомет" АД. Присъстваха членове на Камарата от Североизточна България.

„Много фирми от София, Пловдив и Хасково изявяват желание да станат наши членове, но ограничаването на дейността на Камарата само в Североизточна България чрез името й спъваше този процес на присъединяване. Затова решихме да отпадне това териториално ограничение", заяви на Общото събрание председателят на Управителния съвет на Камарата и собственик на „Алкомет" АД Фикрет Индже.

Преди това Изпълнителният директор на Камарата Венцислав Венков прочете отчетен доклад за дейността й през 2015 г.
Бяха направени много предложения и споделени идеи за бъдещата дейност на неправителствената бизнес организация. Те бяха насочени основно за подобряване на взаимодействието между отделните членове. Бяха предложени и различни виждания за подобряване информираността на потенциални бъдещи инвеститори, които имат интереси за развитието на бизнес у нас.
Беше избран нов управителен съвет. За председател беше преизбран Фикрет Индже, за зам.-председатели Свилен Лазаров, бизнесмен от Шумен и Едис Емре – от Добрич. Членове на ръководния орган са и: Ердинч Мехмедов от Разград, Йозджан Ариф и Ибрахим Ар от Търговище, Озан Атмар от Варна. Бяха преизбрани членовете на Контролния съвет нотариус Ася Асенова и Анета Свещарова от Шумен, и изпълнителния директор на „Зираат Банк" във Варна Исмет Баджаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай