"Асарел Медет" с признание от КРИБ

"Асарел Медет" с  признание от КРИБ | StandartNews.com

Над 7000 души изпълниха на 29 август поляната пред сцената на "Асарел-Медет" АД в село Панагюрски колонии по повод Деня на миньора и 50-годишнината на компанията. Тържествата започнаха по традиция с молебен за здраве и благополучие. Той бе отслужен в църквата "Св. Иван Рилски" в Панагюрски колонии от Пловдивския митрополит Николай в съслужие със Знеполския епископ Арсений и архиерейския наместник на Панагюрска духовна епархия протойерей Атанас Манолов. Духовниците отбелязаха, че ръководството на предприятието винаги е помагало на Българската православна църква и е дало своя принос в строежа и ремонтите на храмове в цялата страна.

Сред стотиците официални гости на тържеството бяха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместникът й Жечо Станков. Юбилеят уважиха още зам.-председателят на парламента Янаки Стоилов и депутатите Десислава Костадинова, Дончо Баксанов и проф. Станислав Станилов. Сред официалните лица бяха кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместниците му Галина Матанова и Георги Павлов, зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, както и други представители на властите, бизнеса и синдикатите. В приветствието си председателят на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков подчерта, че с уникалните си постижения през последните 50 г. предприятието оставя диря в историята на европейската и световната минерално-суровинна индустрия - като технологии, инженерно-технически решения, иновации и култура на фирмено управление. Най-важното е, че устойчивото развитие на Панагюрище и "Асарел-Медет" АД е българският пример, който показва, че минната индустрия е двигател за благоденствието на регионите, подчерта проф.д-р Цоцорков. Той акцентира, че най-големият капитал на "Асарел-Медет" са хората, работещи в него, и благодари на всички, които са дали своя принос за развитието на компанията и региона. Нашата ценностна система е изградена върху принципите на пазарната икономика, устойчивото развитие, спазването на закона, етичните норми и християнските добродетели, подчерта още председателят на Надзорния съвет.

"Асарел-Медет" е символ на професионализъм и социалноотговорна политика. Правителството прие стратегията за устойчиво развитие на минерално-суровинната индустия, но без вашите ръце и умове разписаното в нея няма как да се случи, заяви енергийният министър Теменужка Петкова. Тя връчи на председателя на проф. д-р Лъчезар Цоцорков и на изпълнителния директор на "Асарел Медет" инж. Делчо Николов плакети по случай юбилея.

Проф. Цоцорков получи и златния почетен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България от изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов. "Асарел-Медет" АД е едва десетото дружество, което получава това отличие.
Домакините подариха на стотиците присъстващи кулинарен и музикален спектакъл. Ути Бъчваров изкуши гостите с цял тон рибен курбан, приготвен в уникален казан от асарелска мед. Небето над курорта бе "покорено" от въздушни асове в атрактивно авиошоу. Премиерно прозвуча и изпълнение на обновената фирмена песен от дует "Ритон" и панагюрски таланти, подготвени от музикалния педагог Нона Немигенчева. След това към небето от ръцете на децата полетяха 50 балона с фирменото лого. Яркото присъствие на панагюрските таланти продължи и с други изпълнения. Израсналият в село Панагюрски колонии музикант от световна класа Теодосий Спасов също подари на празнуващите няколко виртуозни композиции.

Хитовата линия продължи с Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето, Дивна и Вензи, Анелия. По традиция се изви и дълго фирмено хоро, за което тон дадоха Николина Чакардъкова и Неврокопският танцов ансамбъл. Кулминацията на програмата бе концертът на легендарния вокалист на "Дийп Пърпъл" и "Рейнбоу" Джо Лин Търнър, който пристигна специално от Лондон за фирмения юбилей. Звездата се раздаде за феновете и им подари час и половина "класики" от световния рок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай