Вторник,

Защо "Асарел-Медет" е благодетелят на Панагюрище?

От: Стандарт -
3901
Защо "Асарел-Медет"  е благодетелят на Панагюрище?
A
A
A
  • Компанията инвестира 57 млн. лв. по фирмените програми за устойчиво развитие през 2021 г.
  • Благодарение на "Уни Хоспитал", общината е на второ място по брой лекари на глава от населението в страната

"Асарел-Медет" е компанията, благодарение на която средногорският град Панагюрище процъфтява.  

През 2021 г. по седемте фирмени програми за устойчиво развитие на дружеството са инвестирани над 57 млн. лв., по данни на Минно-геоложката камара. Проектите са за производствена ефективност, развитие на минерално-суровинната база, енергийна ефективност, екология, здраве и безопасност при работа, развитие на човешкия капитал и корпоративно развитие.

Компанията осигурява над 50% от произведената стокова продукция от нефинансовите предприятия в община Панагюрище, над 36% от всички приходи в бюджета на община Панагюрище, както и над 75% от внесените данъци върху печалбите в държавния бюджет от предприятията в община Панагюрище.

"Асарел-Медет" е най-големият работодател в региона, като създава над 30% от работните места в стопанския сектор в Панагюрище. Според Института за пазарна икономика общината е в Топ 10 на страната по средна брутна работна заплата, като специфичното е, че минната индустрия се развива паралелно с редица други икономически отрасли, сред които са оптичното производство, прецизното уредостроене, производството на пластмасови детайли, туризма и земеделието. Социалните проекти на компанията имат дългосрочна добавена стойност за устойчивото развитие на региона и популяризирането на Панагюрище като туристическа дестинация. Благодарение на инвестицията на "Асарел-Медет" в пълната промяна на общинското здравеопазване и изграждането на МБАЛ "Уни Хоспитал", община Панагюрище е на второ място по брой лекари на глава от населението в страната, сочи още изследването на Института за пазарна икономика.

 

"Арена-Армеец" донесе отличието Европейски град на спорта 2022

Отличните условия за професионален и масов спорт, които предлага многофункционалната спортна зала "Арена Асарел", е една от най-важните предпоставки за избирането на Панагюрище за Европейски град на спорта" за 2022 г.

Отличието бе присъдено от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE. На официалното събитие компанията беше представена от прокуриста Галя Костова, която заяви, че признанието за Панагюрище е напълно заслужено. Тя поздрави ръководството на Общината за номинацията и благодари на Асоциацията на спортните клубове и дъщерното дружество "Тракийски хотелиери" за многобройните инициативи, които развиват региона като привлекателна дестинация за спорт и туризъм.

Спортната зала е изградена чрез публично-частното партньорство между Общината и "Асарел-Медет". Инвестирани са над 15 милиона лева, като в нея могат да се практикуват над 25 вида спорт.

 

 

За Деня на миньора:

Раздадоха награди и подаръци 

Ръководството на "Асарел-Медет" отличи най-добрите работници и специалисти по случай Деня на миньора, като даде награди на асарелци по повод фирмения празник. Отличия получиха определените за най-добър в професията, както и тези, които имат 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в "Асарел" и дъщерните дружества.

Пенсионирани работници, служители и мениджъри от "Асарел-Медет"АД пък получиха фирмени подаръци за Деня на миньора. Част от ветераните искрено съжаляваха, че заради пандемията от COVID-19 и тази година няма да могат да се съберат и да празнуват заедно на Панагюрски колонии. Други, като Иван Стоянов благодариха, че и тази година не са забравени.

С поздравление за празника към работещите в компанията се обърнаха председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и председателят на УС и изпълнителен директор инж. Делчо Николов:  

"Скъпи колеги и приятели, Честит Ден на миньора!

Днес изразяваме признателността си към всички Вас за добрата работа и професионализма, благодарение на които компанията ни е сред лидерите в българската икономика! Желаем на Вас и Вашите семейства много здраве, радост и успехи!

Специално поздравяваме 204-те колеги, които получават фирмени отличия като най-добри в своята професия или заради дългогодишния си стаж в компанията от 25, 30, 35, 40 или 45 години. Вярваме, че младите все така ще намират житейско вдъхновение в добрите примери!

Признателни сме на нашите пенсионирани колеги за това, че остават все така силно свързани с нашето голямо асарелско семейство! Всички очакваме завръщането на празника в село Панагюрски колонии през следващата година, за да извием заедно голямото фирмено хоро.

Нека в днешния празничен ден да се помолим на св. Иван Рилски за благополучие във всеки дом и всяко семейство! Да помним неговия завет - "Бъдете единни, имайте мир помежду си!", да продължим да вършим добра работа и да помагаме на добрите дела да се сбъдват!

Честит празник!


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички