Защо "Асарел-Медет" е благодетелят на Панагюрище?

Компанията инвестира 57 млн. лв. по фирмените програми за устойчиво развитие през 2021 г.

Защо "Асарел-Медет"  е благодетелят на Панагюрище? | StandartNews.com
  • Компанията инвестира 57 млн. лв. по фирмените програми за устойчиво развитие през 2021 г.
  • Благодарение на "Уни Хоспитал", общината е на второ място по брой лекари на глава от населението в страната

"Асарел-Медет" е компанията, благодарение на която средногорският град Панагюрище процъфтява.  

През 2021 г. по седемте фирмени програми за устойчиво развитие на дружеството са инвестирани над 57 млн. лв., по данни на Минно-геоложката камара. Проектите са за производствена ефективност, развитие на минерално-суровинната база, енергийна ефективност, екология, здраве и безопасност при работа, развитие на човешкия капитал и корпоративно развитие.

Компанията осигурява над 50% от произведената стокова продукция от нефинансовите предприятия в община Панагюрище, над 36% от всички приходи в бюджета на община Панагюрище, както и над 75% от внесените данъци върху печалбите в държавния бюджет от предприятията в община Панагюрище.

"Асарел-Медет" е най-големият работодател в региона, като създава над 30% от работните места в стопанския сектор в Панагюрище. Според Института за пазарна икономика общината е в Топ 10 на страната по средна брутна работна заплата, като специфичното е, че минната индустрия се развива паралелно с редица други икономически отрасли, сред които са оптичното производство, прецизното уредостроене, производството на пластмасови детайли, туризма и земеделието. Социалните проекти на компанията имат дългосрочна добавена стойност за устойчивото развитие на региона и популяризирането на Панагюрище като туристическа дестинация. Благодарение на инвестицията на "Асарел-Медет" в пълната промяна на общинското здравеопазване и изграждането на МБАЛ "Уни Хоспитал", община Панагюрище е на второ място по брой лекари на глава от населението в страната, сочи още изследването на Института за пазарна икономика.

 

"Арена-Армеец" донесе отличието Европейски град на спорта 2022

Отличните условия за професионален и масов спорт, които предлага многофункционалната спортна зала "Арена Асарел", е една от най-важните предпоставки за избирането на Панагюрище за Европейски град на спорта" за 2022 г.

Отличието бе присъдено от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE. На официалното събитие компанията беше представена от прокуриста Галя Костова, която заяви, че признанието за Панагюрище е напълно заслужено. Тя поздрави ръководството на Общината за номинацията и благодари на Асоциацията на спортните клубове и дъщерното дружество "Тракийски хотелиери" за многобройните инициативи, които развиват региона като привлекателна дестинация за спорт и туризъм.

Спортната зала е изградена чрез публично-частното партньорство между Общината и "Асарел-Медет". Инвестирани са над 15 милиона лева, като в нея могат да се практикуват над 25 вида спорт.

 

 

За Деня на миньора:

Раздадоха награди и подаръци 

Ръководството на "Асарел-Медет" отличи най-добрите работници и специалисти по случай Деня на миньора, като даде награди на асарелци по повод фирмения празник. Отличия получиха определените за най-добър в професията, както и тези, които имат 25, 30, 35 или 40 години непрекъснат трудов стаж в "Асарел" и дъщерните дружества.

Пенсионирани работници, служители и мениджъри от "Асарел-Медет"АД пък получиха фирмени подаръци за Деня на миньора. Част от ветераните искрено съжаляваха, че заради пандемията от COVID-19 и тази година няма да могат да се съберат и да празнуват заедно на Панагюрски колонии. Други, като Иван Стоянов благодариха, че и тази година не са забравени.

С поздравление за празника към работещите в компанията се обърнаха председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и председателят на УС и изпълнителен директор инж. Делчо Николов:  

"Скъпи колеги и приятели, Честит Ден на миньора!

Днес изразяваме признателността си към всички Вас за добрата работа и професионализма, благодарение на които компанията ни е сред лидерите в българската икономика! Желаем на Вас и Вашите семейства много здраве, радост и успехи!

Специално поздравяваме 204-те колеги, които получават фирмени отличия като най-добри в своята професия или заради дългогодишния си стаж в компанията от 25, 30, 35, 40 или 45 години. Вярваме, че младите все така ще намират житейско вдъхновение в добрите примери!

Признателни сме на нашите пенсионирани колеги за това, че остават все така силно свързани с нашето голямо асарелско семейство! Всички очакваме завръщането на празника в село Панагюрски колонии през следващата година, за да извием заедно голямото фирмено хоро.

Нека в днешния празничен ден да се помолим на св. Иван Рилски за благополучие във всеки дом и всяко семейство! Да помним неговия завет - "Бъдете единни, имайте мир помежду си!", да продължим да вършим добра работа и да помагаме на добрите дела да се сбъдват!

Честит празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай