Ангелкова: Няма закъсали бг туристи

Утре ще има среща на хотелиери и туроператори, работили с "Томас Кук"

Ангелкова: Няма  закъсали бг туристи | StandartNews.com

Нямаме информация за закъсали български туристи по света заради фалита на британския туроператор „Томас Кук”, съобщи министър Николина Ангелкова на брифинг преди малко. Тя съобщи, че утре ще има по-подробна информация, защото ще се съберат всички хотелиери и туроператори, работили за „Томас Кук” и тогава ще стане ясно колко туристи и хотели са засегнати с фалита.

От петък сме постоянен контакт с главния изпълнителен директор на компанията, бяхме информирани, че събота и неделя ще бъдат критични с оглед на преговорите за спасяване на дружеството. Но, за съжаление, не е намерено положително решение и в 4.00 ч. българско време бе обявен фалитът, каза Ангелкова.  Тя благодаря на британското посолство за подкрепата и че са предприели действия за покриване на разходите на туристите. Следим ситуацията непрекъснато, за да защитим пазара на България. Предстои изключително сериозна работа. каза още министърката.

По два полета днес и утре извозят от летище Бургас закъсалите туристи на обявилия фалит Томас Кук, стана ясно по-рано днес.  Фалитът на туроператора се очаква да обхване 600 000 пътници. Британските власти пуснаха и специален сайт https://thomascook.caa.co.uk, в който засегнатите могат да намерят информация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай