“Амилум – България” отпразнува 20 годишнината си с 5 млн. часа безопасен труд

“Амилум – България” отпразнува 20 годишнината си с 5 млн. часа безопасен труд | StandartNews.com

Заводът в Разград получи Диамантената награда на групировката за компания с най-високи постижения в областта на сигурността на работното място

Разград. Заводът за преработка на царевица в Разград, собсвеност на белгийската групировка "Амилум" отпразнува 20 годишнината от създаването си. Предприятието, чиято продажба на стратегически инвеститор, сложи през 1994 година началото на голямата приватизация у нас и днес е пример за успешно раздържавяване.

През изминалите 20 години "Амилум - България" се утвърди като лидер в преработвателната индустрия в България. За две десетилетия развитие,компанията, която използва основно български суровини утрои производството си. Във високотехнологичния завод, който в моментна преработва 1 200 тона царевица на ден, работят 260 висококвалифицирани специалисти, като всеки четвърти измежду тях е служител на "Амилум" от първия ден на встъпването на компанията на българския пазар.

Концернът "Tate&Lyle", в чийто състав влиза днес българското предприятие поддържа високи стандарти на сигурност и безопасност на работното място. Заводът в Разград се утвърди като водеща компания в системата на грпупировката, в която постигането на безопасни условия на труд е първостеренна грижа на менидмънта. В момента "Амилум –България" отчита 13,5 години без инцидент на работното място и 5 млн. часа човешки труд без произшесгтвия на индустриалната площадка, обяви Теодор Георгиев, вицепрезидент по производството за Европа.

Заради изключителните си постижения в сигурността на работното място, по време на юбилейното честване, заводът в Разград получи Диамантената награда на концерна, която е най-голямото признание на фирмената управа за постигнати резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай