АИКБ раздава награди за ”икономика на светло”

Изследването "Икономика на светло" ще бъде представено от шефа на АИКБ

АИКБ раздава награди за ”икономика на светло” | StandartNews.com

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще оповести данните от си годишно изследване "Икономика на светло" за размерите и обхвата на сенчестия бизнес. А на тържествена церемония вечерта ще бъдат отличени и носителите на наградите за "икономика на светло".

Данните от изследването "Икономика на светло" ще представят председателят на АИКБ Васил Велев и професор Стефан Петранов - ръководител на проекта, създател на композитния индекс, а също и главният секретар на организацията Милена Ангелова.

Призовете за лоялна икономика се връчват в три категории - за нормативен акт или административна практика, довели до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата, за личност или организация, допринесла за ограничаване на превенцията на неформалната икономика и за журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи за нетърпимост към неформалната икономика. Сред номинираните институции са НАП, Министерството на туризма и Комисията по правни въпроси в парламента.

Целта на конкурса е да стимулира борбата със сивата икономика и да повишава обществената нетърпимост към нелоялните бизнес практики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай