Събота,

АИКБ раздава награди за ”икономика на светло”

От: Редактори, сн. Архив -
АИКБ раздава награди за ”икономика на светло”
A
A
A

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще оповести данните от си годишно изследване "Икономика на светло" за размерите и обхвата на сенчестия бизнес. А на тържествена церемония вечерта ще бъдат отличени и носителите на наградите за "икономика на светло".

Данните от изследването "Икономика на светло" ще представят председателят на АИКБ Васил Велев и професор Стефан Петранов - ръководител на проекта, създател на композитния индекс, а също и главният секретар на организацията Милена Ангелова.

Призовете за лоялна икономика се връчват в три категории - за нормативен акт или административна практика, довели до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата, за личност или организация, допринесла за ограничаване на превенцията на неформалната икономика и за журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи за нетърпимост към неформалната икономика. Сред номинираните институции са НАП, Министерството на туризма и Комисията по правни въпроси в парламента.

Целта на конкурса е да стимулира борбата със сивата икономика и да повишава обществената нетърпимост към нелоялните бизнес практики.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички