60 000 братушки гърмят с бг имоти

В Египет има по-малко излъгани руснаци

60 000 братушки гърмят с бг имоти | StandartNews.com

Москва. Българска резачка за руснаците, които инвестират в имоти у нас. 60 000 са изгубили вложените пари в бг къщи. Те са купили апартаменти у нас преди финансовата криза през 2008 година, които все още не са достроени, твърди изданието „Русская недвижимост”.

Медията е съставила класация на петте държави, в които са „изгорели” руските инвеститори в недвижими имоти. На първо място е България, следвана от Египет, Испания, Дубай и Италия.

"Смяташе се, че руснаците, пострадали от мащабните финансови пирамиди през 90-те години на миналия век в родната си страна, са се научили да разпознават измамите. Но тази самоувереност им струва скъпо", пише изданието.

347 хиляди руски граждани са закупили имоти в България, сочи статистиката на наши нотариуси. От края на миналата година 40% от руснаците са купили жилище в България с цел отдих. Всеки пети руски купувач на недвижимост е направил сделка с цел създаване на собствен бизнес. 15% са купили къщи и квартири за постоянно живеене.

Най-много къщи се купуват на курортите по черноморското крайбрежие, както и планинските курорти Банско и Сандански, а малка част са в София и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай