57 млн. лв. са инвестирани в бирената индустрия за година

57 млн. лв. са инвестирани в бирената индустрия за година | StandartNews.com

София. През 2013 година членовете на Съюза на пивоварите са направили инвестиции за 57 млн. лв. лева в индустрията, съобщи пред „Фокус" председателят на организацията Ивана Радомирова. Тя е оптимист, че индустрията излиза от кризата.

 

„Самият факт, че в индустрията в България, през 2013 година нашите членове са направили инвестиции за 57 млн. лева, като те са в дълготрайни материални активи, показва, че всеки се старае и прави всичко възможно, за да оптимизира мощностите, технологиите и да ги модернизира, да изгради нови производствени мощности, нови опаковъчни линии, което е една изключително положителна тенденция", обясни Радомирова.

 

След като ние инвестираме, това означава,че индустрията стои много сериозно и гледа напред с перспектива и желание да създава добавена стойност.

 

„До голяма степен продажбите на пиво са обвързани с климатичните условия – неслучайно, ние се шегуваме, че слънцето е нашият най-добър бизнес партньор. Също така продажбите са свързани и с цялостната нагласа на консуматорите и с редица други причини, разбира се", каза Радомирова.

 

По думите й има трайна тенденция за възстановяване в бранша, макар че потреблението е по-ниско от началото на кризата през 2008 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай