33-ма бизнес лидери номинирани за "Мистър и Мисис Икономика"

33-ма бизнес лидери номинирани за "Мистър и Мисис Икономика" | StandartNews.com

София. Номинирани са 33-ма бизнес лидери за тазгодишното провеждане на конкурса „Мистър и Мисис Икономика", каза в предаването „Добро утро, България" на Радио „Фокус" Боян Томов, изпълнителен директор на списание „Икономика".

Елитното издание организира конкурса ежегодно от 1991 г., като той се е превърнал във вероятно най-значимия икономически форум в България. Боян Томов разказа, че кандидатите за приза тази година са от изключително разнообразни сфери на икономиката: хранително-вкусовата промишленост, цигарения бизнес, леката и тежка промишленост, петролна компания и др.

„По-важното е един такъв форум да обединява хората, защото всеки е победител в днешната икономическа и политическа криза в държавата", заяви Томов. По думите му, всеки бизнесмен е дал нещо, за да устои на трудностите на времето и "ако не може да увеличи работните места, то поне да не ги намалява".

„Привърженик съм на идеята в края на годината, да получиш своето признание-дали с една голяма статуетка или с добри думи от работодателя си, но да получиш признанието", отбеляза Боян Томов. Той допълни, че мениджърите на компании, които ще участват в конкурса „Мистър и Мисис Икономика", също искат да чуят това признание, „но може би от малко по-висока стълба". Освен двете основни награди, в конкурса са предвидени и отличия и в други сектори, един от които е IT-сектора, който, според Томов, досега е бил поставян встрани, но всъщност е много бързо прогресиращ бизнес в България и заслужава специално внимание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай