20 милиона лева ще се инвестират на Карандила

20 милиона лева ще се инвестират на Карандила | StandartNews.com

Сливен. В местността Карандила, където беше закупен хотелският комплекс, ще се изгражда нова база с инвестиция от 20 милиона лева. Увериха ме, че парите ще бъдат от България, Германия и Русия. Това обяви пред журналисти в Сливен кметът на общината Кольо Милев.

Най-големият хотел на Карандила бе закупен от фирма, близка до бизнесмена Стефан Стефанов, собственик на "Техномаш"-Сливен, каза градоначалникът. Това е едната добра новина за 2015 година. Другата е свързана с инвестицията на "Овъргаз", която плати на 100 % закупената от нея земя край Сливен, заяви Кольо Милев. В края на миналата година "Стандарт" първи съобщи, че фирма "Овъргаз" ще изгражда писта за автомобили източно от града под Сините камъни.

"Договорът е подписан. Има стар проект за писта за "Формула 1". Доколкото знам новата писта ще бъде за всякакви видове автомобилни и мотоциклетни състезания. Скоро от фирма "Овъргаз" ке дойдат тук, на място, и ще обяснят точно за какво става въпрос и каква ще бъде инвестицията", обясни Милев. На първата си пресконференция за 2015 година той заяви, че очаква голяма инвестиция и в района на Сливенските минерални бани. Наскоро фирмата "Ник-вет" от Добрич закупи терен за изграждане на петзвезден хотелски комплекс. Предстои и даване на концесия за минерална вода, каза кметът на Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай