Четвъртък,

13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“

От: Стандарт -
233
13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“
A
A
A
  • 13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“
  • Компанията подкрепя инициативата за поредна година като част от образователната си програма #YouthEmpowered

Утвърдени мениджъри oт една oт най-успешните ĸoмпaнии в света – Кока-Кола, се включиха в обучението на 26 младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“, което се проведе на 10 май под мотото: „Силата на един екип“. Компанията отвори вратите си за шести път, за да приеме виртуално бъдещето поколение мениджъри, участващи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България. По този начин за последните шест години над 90 млади хора станаха част от екипа й в България за един ден.

Като част от глобалната образователна програма на компанията #YouthEmpowered, за поредна година ученици и студенти получиха възможност да се присъединят към мениджърския й екип и да разберат коя е тайната съставка за успех на Кока-Кола ХБК България, докато са част от пет екипа в направленията: „Хора и култура“, „Маркетинг иновации“, „Финанси“, „Дигитални решения и платформи“ и „Техническа функция“. В рамките на инициативата 26 любопитни и амбициозни млади хора бяха посрещнати от тринадесет ментори с доказан опит на топ позиции в компанията. Екипът на Кока-Кола представи успешни практики и инструменти от работата си в отделните области, като сподели и ценни знания и практически насоки в разнообразни теми.

Мащабната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България си поставя за цел да даде възможност на учениците и студентите да влязат в „кухнята на бизнеса“ и от първо лице да придобият реален и важен опит, който е от съществено значение за бъдещата им реализация в различни компании, организации и институции. Благодарение на ежегодните срещи между младите хора и топ представители на бизнеса само за един ден може да се запали желание, мотивация и амбиция в един млад човек, които да го водят в кариерния му път напред.

„Щастливи сме, че чрез партньорството на Кока-Кола ХБК България и Джуниър Ачийвмънт успяваме за шеста поредна година да се срещнем с бъдещите млади мениджъри на България и да им предадем частица от знанията и компетенциите, които се търсят на пазара на труда и са необходими за развитието на всеки успешен професионалист“, коментира Мая Иванова, мениджър „Корпоративни партньорства и социална отговорност“ в Кока-Кола ХБК България.

Екипът на компанията помага на „мениджърите за един ден“ да надникнат в работното ежедневие, показва им как се случват процесите отвътре и ги вдъхновява да открият своето професионално призвание като част от образователната програма на Кока-Кола #YouthEmpowered. Тя осигурява пълноценна подготовка на хиляди младежи на възраст 16-26 години, като основният фокус е върху три целеви групи: ученици в основен етап на образование от училища (с висок процент на отпадане от образователната система), ученици в последните години на гимназиално образование (с цел превенция от бъдещо отпадане от образователната система и пазара на труда) и студенти (с фокус върху повишаване на мотивацията и квалификацията за успешен кариерен старт). От създаването си през 2017 г. до днес, над 300 специалисти са отделили близо 4 000 часа за доброволчество в рамките на програмата, благодарение на които са обучили повече от 16 000 младежи от различни градове на България.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички