Как да изберем интернет доставчик?

Как да изберем интернет доставчик? | StandartNews.com

Какво трябва да знаем, когато избираме интернет доставчик

Независимо дали ползвате домашния компютър, за да гледате филми и да си проверявате Фейсбука, за да играете на игри или да работите, искате да имате най-добрия доставчик, най-бързия Интернет и разбира се, да не плащате космически суми за това. Добре е да знаете, че най-добра оферта за Интернет по принцип не съществува. Има най-подходяща оферта за вас и вашите изисквания. Затова е важно да си помислите за какво ще ползвате компютъра си и колко машини всъщност ще ползват Интернет в дома или офиса ви.
За да изберете точното предложение, имайте предвид и следните съвети:

1. Проверете кои са доставчиците на Интернет във вашето населено място и квартал

Колкото по-наблизо е вашият доставчик, толкова по-добре. Не губете време да търсите и сравнявате планове. Първо проверете кои фирми покриват вашия квартал. С operator.bg това става много бързо и лесно. Просто избирате населеното място и виждате предложения само на доставчици, които обслужват района Ви.

2. Не избирайте доставчик, защото името на фирмата ви е познато

Това, че една фирма дава пари за реклама, не значи, че услугите й непременно са най-добрите. Често цените на по-малките доставчици са идентични с тези на най-големите, но качеството на услугата е значително по-високо. Причината е, че за да оцелеят на пазара, те инвестират доста в изграждане и поддържане на инфраструктурата си и предлагат отлично обслужване. В operator.bg можете да откриите най-добрите оферти и на по-малки доставчици с гарантирано качество на предлаганата услуга.

3. Проверете - Пакет или само Интернет

Цените на двете услуги определено са различни. Не си губете времето да търсите предложенията на различните доставчици, защото след дългото отделено време, може и да не разберете от описанията коя цена за какво е. Посетете operator.bg и сравнете за секунди офертите за интернет или пакетните предложения. С 2 – 3 клика ще имате списък с предложения, от които да избирате.

4. Изберете скорост спрямо Вашето потребление

Когато разглеждате офертите, помислете кое е по-важно за вас и дали наистина ви трябва много висока скорост, ако използвате компютъра си само за посещения в социалните мрежи, четене на новини и размяна на кореспонденция с малки по обем файлове. В този случай няма да имате проблем и с по-ниските скорости, а месечната ви такса ще бъде значително по-ниска.

5. Обърнете внимание: Скоростта е негарантирана ?

Повечето от офертите за интернет, предлагани на физически лица, са с негарантирана скорост! Посочената скорост е максималната скорост, която можете да достигнете по време на ползването на услугата. Това обаче не значи, че тя ще бъде такава през цялото време. В най-натоварените часове вероятно ще е доста по-ниска. Така също средната скорост на месец, която достигате, ще е по-ниска от посочената в офертата.

Гарантирана е тази скорост, която не се променя през цялото време, докато ползвате услугата, но тази услуга е твърде скъпа и поради това се предлага само на фирми.

6. Вижте включен ли е рутер и каква е цената на инсталационната такса

Някои интернет доставчици предлагат рутер безплатно, други ви го дават под наем, а от трети просто трябва да си го купите. Когато проверявате офертите проверете точно какво се включва в цената на услугата, за да не се окаже избраната от Вас оферта по-скъпа за Вас в последствие от първоначално планираната. В operator.bg можете лесно да видите какво точно се включва в цената.

7. Прочетете каква поддръжка предлагат избраните от вас Интернет доставчици

Важно е да знаете дали можете да ползвате денонощна поддръжка и безплатна ли е тя. Това, особено ако ви трябва Интернет, за да работите, е един от основните фактори при избора на оферта.

Намерете подходящата оферта за Интернет с помощта на operator.bg. С всичко, което знаете сега и с удобствата, които ви предоставя сайтът, ще откриете вашия нов Интернет доставчик за секунди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай