Синдикат помага за "Фолксваген" у нас

КТ "Подкрепа" изтъква пред германските профсъюзи предимствата на България

Синдикат помага за "Фолксваген" у нас | StandartNews.com
  • КТ "Подкрепа" изтъква пред германските профсъюзи предимствата на България

Заводът на "Фолксваген" трябва да бъде в България. Тази категорична позиция изрази пред "Стандарт" Людмил Павлов, председател на Федерация "Металургия" на КТ "Подкрепа". повод бяха поредните информации, че концернът е предпочел Турция. Все още обаче окончателно решение от страна на самия инвеститор няма. България остава на инвестиционната карта и няма да пестим усилия, за да спечелим надпреварата, каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Лъчезар Борисов предлага нови мерки за инвестиционен мониторинг

Като страна член на ЕС България има редица предимства пред Турция, особено по отношение защитата на правата на работниците. У нас има трудови договори, регламентирано работна време, осигуровки, редовно правим срещи в Министерство на икономиката, припомни Павлов. И подчерта, че в съседна Турция правата на трудещ6ите се не са така добре гарантирани и защитени.
КТ "Подкрепа" ще се свърже с колегите си синдикалисти в Германия, за да изложи пред тях предимствата на България по отношение на огромна инвестиция като тази на "Фолксваген". Ние членуваме заедно в Европейската конфедерация на труда и ще положим усилия да ги убедим, че именно България е правилното място за инвестиция като тази на "Фолксваген", каза още Павлов. Той категорично подкрепя идеята на заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов за въвеждането на инвестиционен скрининг за компании от ЕС, които инвестират извън съюза, но продукцията им се връща обратно в Европа. Това е добър защитен механизъм, който ще гарантира сигурността на европейската икономика, подчерта Людмил Павлов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай