Четвъртък,

Синдикат помага за "Фолксваген" у нас

От: Стандарт -
484
Синдикат помага за "Фолксваген" у нас
A
A
A
  • КТ "Подкрепа" изтъква пред германските профсъюзи предимствата на България

Заводът на "Фолксваген" трябва да бъде в България. Тази категорична позиция изрази пред "Стандарт" Людмил Павлов, председател на Федерация "Металургия" на КТ "Подкрепа". повод бяха поредните информации, че концернът е предпочел Турция. Все още обаче окончателно решение от страна на самия инвеститор няма. България остава на инвестиционната карта и няма да пестим усилия, за да спечелим надпреварата, каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Лъчезар Борисов предлага нови мерки за инвестиционен мониторинг

Като страна член на ЕС България има редица предимства пред Турция, особено по отношение защитата на правата на работниците. У нас има трудови договори, регламентирано работна време, осигуровки, редовно правим срещи в Министерство на икономиката, припомни Павлов. И подчерта, че в съседна Турция правата на трудещ6ите се не са така добре гарантирани и защитени.
КТ "Подкрепа" ще се свърже с колегите си синдикалисти в Германия, за да изложи пред тях предимствата на България по отношение на огромна инвестиция като тази на "Фолксваген". Ние членуваме заедно в Европейската конфедерация на труда и ще положим усилия да ги убедим, че именно България е правилното място за инвестиция като тази на "Фолксваген", каза още Павлов. Той категорично подкрепя идеята на заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов за въвеждането на инвестиционен скрининг за компании от ЕС, които инвестират извън съюза, но продукцията им се връща обратно в Европа. Това е добър защитен механизъм, който ще гарантира сигурността на европейската икономика, подчерта Людмил Павлов.  


Всички новини от категория Икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички