Гърци окупираха магазините в Южна България! Причината

Дори гръцки стоки от популярни марки са много по-евтини на българския пазар

Гърци окупираха магазините в Южна България! Причината | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Хора от южната ни съседка се зареждат със стоки от България, съобщават днес медиите в Гърция. От партията "Сириза" обвиняват правителството, че не прилага мерки срещу високите цени, предаде БНР.

Говорителят на гръцката опозиционна партия нарочи кабинета, че не може да се справи с високите цени на стоките и принуждава гърците да пазаруват в България.

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии публикуват мнението на местните жители, които всяка седмица пътуват в България предимно за хранителни стоки, които са на много по-ниски цени отколкото на гръцкия пазар. Брашно, захар, млечни продукти и дори хляб си купуват гърците от България и цените са поне с 30% по-ниски, казаха гърци пред телевизия Скай.

Дори гръцки стоки от популярни марки са много по-евтини на българския пазар, показаха телевизионните медии в репортажи от български магазини.

От Съюза на потребителите в Гърция казаха, че никакви мерки и помощи не могат да покрият разходите за скъпите хранителни продукти и единствения път е премахване на данъците върху стоките от първа необходимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи