„Овергаз": Нямаме потвърждение или отказ за доставка на газ

„Овергаз": Нямаме потвърждение или отказ за доставка на газ | StandartNews.com

"Няма потвърждение за доставка или отказ от доставка на заявените от „Овергаз Инк." количества природен газ от 1-ви януари 2016-та година. И до момента от „Газпром Експорт" не са изпратили официално известие, че предстои спиране на синьото гориво за българската компания*. Нещо повече – в договора за доставка на газ между двете компании липсва фигурата на Балкански диспечерски център в София, който разпространи новината за нулеви доставки". Това се казва в официално становище на „Овергаз" по повод доставката на газ за страната. 

„Овергаз Инк." вече уведоми своите индустриални клиенти да се обърнат директно към „Булгаргаз" в случай на прекъсване на снабдяването с газ. Битовите и малки потребители не са застрашени от спиране на синьото гориво, тъй като са защитени от нормативната база.

Дружеството, което оперира градската разпределителна инфраструктура – „Овергаз Мрежи" – вече поиска да закупи природен газ от обществения доставчик, с който да снабди газифицираните домакинства, посочват от компанията. 

„Овергаз Инк." ще компенсираме своите индустриални консуматори за възможни щети, които възникнат от неизпълнението на поетите ангажименти. С помощта на клиентите си компанията ще продължи борбата за свободен пазар на природен газ в България.

* „Газпром Експорт" е акционер в „Овергаз Инк." с дялово участие от 49,51%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай