Петък,

Започнаха проверки на пътническите автобуси

От: Администратор -
81179
Започнаха проверки на пътническите автобуси
A
A
A

Инспектори погнаха за изправност пътническите автобуси. След проверките на Калотина и Капитан Андреево, "Автомобилна администрация" засече нарушения и в автобусите, минаващи през Кулата.

Масово неспазване на работното време, т.е повече часове зад волана и неизправни документи са най-честите нарушения при автобусните превози. Това е констатацията на инспекторите след масираните проверки през последните дни на границите ни с Турция и Сърбия.

Изненадващите проверки стигнаха и до граничен пункт Кулата. Заради избрания не толкова натоварен откъм пътуване четвъртък, нарушенията не бяха много. Нередностите бяха предимно административни, а двама румънски шофьори глобени с по 1500 лева, съобщава Нова телевизия.

Основната цел на проверките е да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове, както и да се сведат до минимум нерегламентираните превози на пътници, за каквито има сигнали. Проверките са еднодневни и ще продължат и по другите гранични пунктове в страната.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com