Събота,

Зам.-кметът на Благоевград: Концесионерът се грижи за сигурността на мола

От: Администратор -
113
Зам.-кметът на Благоевград: Концесионерът се грижи за сигурността на мола
A
A
A

Силният вятър вчера събори фасадата на търговсккия център в Благоевград. В София има подадени десетки сигнали за паднали дървета, рецида щети са нанесени и в северозападната част на страната.

„Доста се уплашихме, вратата беше затрупана и не знаехме, че има хора, които да ни насочат как да излезем. Влязохме вътре в мола, защото беше студено, но покривът се тресеше. Изведоха ни през кафето и минути след като излязохме, падна и фасада върху кафето". Това разказват учениците, които са били в мола в Благоевград, в предаването „Тази сутрин" по bTV.

Реалният собственик на сградата е община Благоевград, но тя е отдадена на концесия и концесионерът се грижи за сигурността. „Ремонтът ще бъде за сметка на концесионера, предполагам, че има застраховка", заяви Иво Николов – зам.-кмет на Благоевград. Той уточни, че не е имал разговори с концесионера и не знае дали от общината са се свързали с него.

В София са подадени над 20 сигнала за паднали дървета, има и сигнали за проблеми на строителни обекти, уточниха от Столичната община. В готовност са били четири екипа на пожарната, приоритет е било почистването на шахтите от листата. Само един автомобил има засегнат, няма пострадали хора. Най-много сигнали са получени от квартал „Лозенец".


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com