Задържаният за убийството на Виктория Маринова има криминална регистрация

Задържаният за убийството на Виктория Маринова има криминална регистрация | StandartNews.com

21-годишният Северин Красимиров има криминална регистрация от 2007 г. за кражба на цветни метали. Други данни за извършено от него престъпление няма. В хода на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват лицето с жертвата. Това каза на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

„Късно снощи беше задържано лицето Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г. в Русе, във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова. Адресът, който е обитавал, е в близост до мястото на престъплението", каза Маринов.

Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. Институтът по криминалистика работи и се очакват още доказателства.

Повдигнати са му две обвинения – за изнасилване и за умишлено убийство, извършена с особена жестокост, поясни главният прокурор Сотир Цацаров. За тези престъпления може да получи до 20 години затвор или доживотна присъда.

"Не може да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Работи се по всички версии", каза Цацаров.

„В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно от тях не е вярно. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да обясняват в Брюксел и САЩ какво се случва у нас. Сякаш това не се случва и в други държави или е някакъв изолиран случай", коментира премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай