Вълчи дол зарадва гражданите си с нов басейн

Вълчи дол зарадва гражданите си с нов басейн | StandartNews.com

На 30 август от 19:00 часа се състоя официалното откриване на реновираният градски басейн в град Вълчи дол.

Обектът бе открит от кмета на община Вълчи дол – Георги Тронков и областният управител на област с административен център – Варна – Стоян Пасев. „Обещах на хората, когато гласуваха за мен, че Вълчи дол ще се превърне в една добра туристическа дестинация.

Освен този проект, който имаме удоволствието да открием днес, имаме готовност да подадем и проект за модернизация на ски-влека, когато се отворят мерките по съответните програми" – заяви в обръщението си към жителите и гостите на града кметът на Вълчи дол и благодари на всички, имащи принос към изграждането на басейна.

Специално за откриването, демонстрации на различни плувни стилове представиха рекордьори и шампиони от спортен клуб по плувни спортове „Добруджа" – град Добрич, водени от своя треньор Веселин Нейков.

Поздрав към присъстващите отправиха и танцьорите от детски танцов състав „Пламъче" към народно читалище „Димитър Благоев-1907" – град Вълчи дол, с хореограф Ралица Жоржес.

Освен изграждането на басейна, волейболното игрище и външния бар, благодарение на проект „Красива България" и съфинансирането от Община Вълчи дол е обновена и сградата на съблекалнята на стадион 'Петко Сираков", изградена е и нова алейна мрежа от подходяща трайна настилка с модерно парково осветление. Желанието на Община Вълчи дол е комплексът да се превърне в желано място за спорт, срещи и отдих за жителите и гостите на град Вълчи дол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай