Петък,

"Топлофикация" с готовност да пусне парното в София

От: Администратор -
146
"Топлофикация" с готовност да пусне парното в София
A
A
A

"Топлофикация София" има пълна готовност да започне новия отоплителен сезон. Според нормативната уредба общото включване на отоплението в столицата може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

Дружеството следи промените на времето и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания, съобщиха от „Топлофикация София".

Парното може да бъде пуснато и преди настъпването на трайно застудяване при желание от страна на всички клиенти в етажната собственост. За целта е необходимо да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранно включване на отоплението. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на потребителите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на без съгласието на всички съседи, поясниха от дружеството.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат предварително включване на отоплението. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление. Към днешна дата от тази възможност са се възползвали 10 сгради в столицата. Сред тях са посолства, детски градини и офис сгради.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да запълнят източените такива. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, припомнят от „Топлофикация".

От там напомнят още на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com