СОС решава да има ли референдум за завода за горене на отпадъци

СОС решава да има ли референдум за завода за горене на отпадъци | StandartNews.com

В Столичния общински съвет (СОС) започва разглеждането на внесеното от 15 общински съветници искане за провеждане на местен референдум за завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София. Заводът за изгаряне на отпадъци трябва да бъде изграден в географския център на София, район Сердика, бул. „История Славянобългарска", на територията на ТЕЦ „София". Решението на Столичния общински съвет беше прието след доста оспорвана дискусия и при липса на политически консенсус. Това толкова важно стратегическо за София решение беше взето с едва 36 гласа "за", 16 "против" и 6 "въздържал се" от общо 58 гласували общински
съветници, припомня БТА.

Проектът за изграждане на завод за изгаряне на отпадъци в центъра на София и поемането на общински дълг в размер на 67 млн. евро за изграждането му, не само че не се приема еднозначно от жителите на София, но породи множество протести и въпроси в различни аспекти, в т.ч. екологични и финансови. Именно поради тези причини 15 общински съветници от всички опозиционни политически групи в СОС внесоха искане за провеждане на местен референдум по темата.

От днес докладът с искането за провеждане на референдум за завода за изгаряне започва да се гледа в постоянните комисии на СОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай