Слънчево до обяд, след това - малко дъжд и гръмотевици

Слънчево до обяд, след това - малко дъжд и гръмотевици | StandartNews.com

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Около и след пладне отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На места, главно в планинските райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, за София – около 26°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за юли.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купестодъждовна облачност и на места до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

За днес е обявен жълт код в 8 области в страната заради обилни валежи и гръмотевични бури. Придупреждението важи за областите: Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

В тези области се очакват сумарни валежи от 25-30 л/кв.м, а в планинските райони и гръмотевични бури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай