Сряда,

Синоптиците очакват първият сняг да падне в петък

От: Администратор -
153
Синоптиците очакват първият сняг да падне в петък
A
A
A

Още днес постепенно вятърът ще отслабне. По последни измервания дори и в Сливен, където беше най-силен, средната скорост към момента е по-ниска, съобщи синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев по Нова телевизия.

"Днес ще има умерен северозападен вятър. В Източна България ще има валежи, но те ще са незначителни. Над цялата страна ще се установи предимно слънчево време", каза синоптикът.

"Ще навлезе вторичен студен атмосферен фронт от северозапад и север. Понижението на температурите ще продължи, но не се очакват валежи. Все пак се очаква утре сутринта температурите да се понижат още. В четвъртък сутрин може да очакваме първите есенни слани", добави Стоев. "В Драгоман тази сутрин температурата е около 5 градуса, в следващите дни ще е около нулата", каза още той.

"Поне засега, с изграждането на този антициклон, не се очакват валежи в страната до петък. В петък ще има още едно нахлуване на студен въздух. Ако през почивните дни влезе достатъчно студ в страната, може да очакваме сняг и по високите върхове на планините", завърши Стоев.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com