Шефът на АПИ: Хубавите пътища са с пари

Шефът на АПИ: Хубавите пътища са с пари | StandartNews.com

Като общество трябва да решим дали искаме да имаме хубави пътища или искаме да пътуваме безплатно по тях. Това заяви в предаването „Неделя 150" по БНР председателят на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Средствата, които бяха отпуснати от правителството през изминалата седмица, визират точно отсечките на автомагистралите „Тракия" и „Струма". Тези отсечки от много години не са търпели сериозен ремонт, дори не са и преасфалтирани.

Той обясни, че поради тази причина настилката е крайно амортизирана, в следствие на индивидуалните кръпки, които са се правели на място. „Проблемът е свързан основно с големите водни количества, които реално не са спирали от началото на предходната година. Всички сме свидетели на дъждовете и снеговете, които паднаха. Всичко това превлажни земната основа навсякъде, което поведе след себе си образуването на свлачища и земни маси и други неприятни случаи, свързани основно с инфраструктурата", подчерта инж. Лазаров.

По думите му, ситуацията не е такава само в България, но и в Македония, Сърбия и Хърватия. „За съжаление, за нашата инфраструктура, която от години е недофинансирана като сектор, от началото на 90-те години, средствата, които се дават за пътно строителство, имаше период, в които те граничеха с нулата", отбеляза инж. Лазаров. Той благодари на правителството, че е отпуснало тези пари и тези отсечки ще бъдат върнат във вида, в който са били в началото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай