Вторник,

Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията

От: Администратор -
201
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
A
A
A

Шафранът /Saffron/ се добива от цветовете на шафрановия минзухар, произхождащ от остров Крит.
Наименованието му идва от старофренски термин, означаващ "жълт".

В Гърция и древен Рим са използвали шафрана като лечебно средство. Той е присъствал и в религиозни церемонии при мумифициране.

Древните средиземноморски народи използвали шафрана в своите парфюми, мазила, гримове и лечения. Богатите римляни го прибавяли към води и масла, с които ароматизирали обществените зали и бани и вярвали, че има свойствата на противоотрова. Носенето на дрехи и обувки в шафранен (жълт) цвят се считало за признак на богатство.

Шафранът е наричан „божественото цвете". В Кашмир го поднасят, като дар на Буда и помазват други божествени статуи с него.

В продължение на векове той остава един от най-скъпите компоненти в парфюмерията. Ароматът на шафран е красив, луксозен и лесен за разпознаване. Той е силен, упойващ, хербално - подправен, леко цветист, с кожени и алдехидни нюанси. Неговото присъствие в парфюмерията придава начален подем, плътност и запомнящ се характер. Можете да му се насладите в еau de parfum SAFFRON & ROSE - култов аромат към специалната бутикова колекция изкусителни аромати REFAN TEMPTATION BLEND - изключителна палитра от авангардни унисекс ухания, създадени от най-ценните парфюмерийни съставки, подбрани от цял свят.

SAFFRON & ROSE потапя в интригуващ контраст от нежни, женствени, цветисти акорди в хармонично съчетание с горещи мъжествени акценти, на фона на чувствена сексуалност. Парфюмът на REFAN впечатлява с невероятна композиция от фини и ценни съставки – шафран, индийски жасмин, орхидея, загадъчно пачули и воал от черна роза изпълват сърцето, сладка ванилия, топъл мускус, пушечни и дървесни ноти се долавят в базисните акорди.

Eau de parfum SAFFRON & ROSE e създаден за ценители - богат, интензивен, дълготраен, секси, хипнотизиращ.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com