Росен Желязков: Автосервизите да дават 6 месеца гаранция за ремонтите

Росен Желязков: Автосервизите да дават 6 месеца гаранция за ремонтите | StandartNews.com

В напреднала фаза е обсъждането на вариант за закупуване на специализирани автомобили, с които да се полага изпити за шофьорска правоспособност.

Това каза министърът на транспорта Росен Желязков по време на конференция на тема „Да работим заедно, за да направим пътищата си по-сигурни – подобрен модел за управление на пътната безопасност и добри практики" в НДК.

По думите му става въпрос за автомобили, които са оборудвани с технически средства, които да дават пълна, ясна и точна информация за поведението на курсиста и за поведението на изпитващия.

„Предстои да се уточни техният необходим брой и необходимият финансов ресурс. Обсъжда се вариантът да бъде възстановено обучението и изпитите на полигон", обясни още Желязков. По думите му ще бъде създадено звено за наблюдение на практическите изпити за придобиване на шофьорска правоспособност.

За техническата изправност на превозните средства се предвижа е автосервизите да дават минимум 6 месеца гаранция за извършените от тях ремонти.

„В публичния регистър на сервизите ще бъде набирана и поддържана цялата база данни по отношение на характеристиките на сервиза, служителите и тяхната квалификация. Това ще дава възможност за създаване на история на ремонтите на автомобилите", заяви Росен Желязков и добави, че с тези мерки ще се подобри пътната безопасност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай