Родителите: Ченалова пуснала убиеца от Соло срещу обещан пост

Родителите: Ченалова пуснала убиеца от Соло срещу обещан пост | StandartNews.com

Съдия Румяна Ченалова не е взела мерки за задържането на убиеца от дискотека „Соло" Илиян Тодоров в страната, защото е била в зависимост. Това обявиха е един глас Радмила и Михаил Въжарови – родители на убития преди 6 години Кирил Въжаров, в сутрешния блок на bTV.

Според майката, родителите на прегазения Петьо от Панагюрище не бива да се надяват на бърз и справедлив процес. „Първо, няма да бъде бързо. Второ, едва ли ще бъде справедливо за убийство на дете да се получи толкова малка присъда", каза тя. „Нашата битка се превърна в борба със съдебната система", допълни тя.

„Конкретно срещу Ченалова – тя попречи на това да се приложи закона", заяви Въжарова. На въпроса как се е почувствала, когато в съда се е разминала с Ченалова, но този път съдийката е била в белезници, тя отговори: „Не се разминахме – аз я чаках".

Почернената майка посочи, че дори и в тази ситуация, при която Ченалова е обвиняема, тя пак е била с привилегии. „За първи път видях коридор, по който да мине – тя пак беше с привилегии".

Въжарова изтъкна и нещо друго – никой от гилдията не е излязъл да защити Ченалова, както например преди години имаше демонстрации за Мирослава Тодорова. „Исках да видя подкрепа на нейни колеги – нямаше такива".

„Докато съдиите са зависими от политиците, няма да има съдебна реформа", заяви от своя страна и Михаил Въжаров. Той обясни защо е отишъл в съда при гледането на мярката за неотклонение на Ченалова: „Да видя нейния морал, как ще се държи, какво ще е нейното поведение. И не мога да кажа, че останахме доволни".

Според бащата, съдийката е оставила на свобода „масов убиец", тъй като Илиян Тодоров е извършил повече от едно убийства. „Тя просто му даде паспорта и му каза: „До 24 часа, моето момче, напускай България, давам ти шанс".

Тя се оправдала с досъдебното производство, което не си свършило работата по намиране на единия от ножовете на Тодоров. Въжаров нарече това „огромна лъжа".

„Защо след нашето дело тя отиде в търговското отделение? Защото й е било обещано - освобождаваш Илиян Тодоров и те местим", заяви Въжаров. Според него, такива обещания са дадени не само на Ченалова. Той е подал цялата информация, която има по въпроса, на ВСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай