Петък,

Родителите: Ченалова пуснала убиеца от Соло срещу обещан пост

От: Администратор -
103356
Родителите: Ченалова пуснала убиеца от Соло срещу обещан пост
A
A
A

Съдия Румяна Ченалова не е взела мерки за задържането на убиеца от дискотека „Соло" Илиян Тодоров в страната, защото е била в зависимост. Това обявиха е един глас Радмила и Михаил Въжарови – родители на убития преди 6 години Кирил Въжаров, в сутрешния блок на bTV.

Според майката, родителите на прегазения Петьо от Панагюрище не бива да се надяват на бърз и справедлив процес. „Първо, няма да бъде бързо. Второ, едва ли ще бъде справедливо за убийство на дете да се получи толкова малка присъда", каза тя. „Нашата битка се превърна в борба със съдебната система", допълни тя.

„Конкретно срещу Ченалова – тя попречи на това да се приложи закона", заяви Въжарова. На въпроса как се е почувствала, когато в съда се е разминала с Ченалова, но този път съдийката е била в белезници, тя отговори: „Не се разминахме – аз я чаках".

Почернената майка посочи, че дори и в тази ситуация, при която Ченалова е обвиняема, тя пак е била с привилегии. „За първи път видях коридор, по който да мине – тя пак беше с привилегии".

Въжарова изтъкна и нещо друго – никой от гилдията не е излязъл да защити Ченалова, както например преди години имаше демонстрации за Мирослава Тодорова. „Исках да видя подкрепа на нейни колеги – нямаше такива".

„Докато съдиите са зависими от политиците, няма да има съдебна реформа", заяви от своя страна и Михаил Въжаров. Той обясни защо е отишъл в съда при гледането на мярката за неотклонение на Ченалова: „Да видя нейния морал, как ще се държи, какво ще е нейното поведение. И не мога да кажа, че останахме доволни".

Според бащата, съдийката е оставила на свобода „масов убиец", тъй като Илиян Тодоров е извършил повече от едно убийства. „Тя просто му даде паспорта и му каза: „До 24 часа, моето момче, напускай България, давам ти шанс".

Тя се оправдала с досъдебното производство, което не си свършило работата по намиране на единия от ножовете на Тодоров. Въжаров нарече това „огромна лъжа".

„Защо след нашето дело тя отиде в търговското отделение? Защото й е било обещано - освобождаваш Илиян Тодоров и те местим", заяви Въжаров. Според него, такива обещания са дадени не само на Ченалова. Той е подал цялата информация, която има по въпроса, на ВСС.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички