Неделя,

Поредна проверка на оградата с Турция

От: Failed to load user -
Поредна проверка на оградата с Турция
A
A
A

София. Още една проверка е назначена във връзка с изгражданото съоръжение по границата с Турция, съобщиха от Министерството на отбраната. Тя е наредена от министър Ангел Найденов.

Инспекторатът на ведомството ще извърши извънпланова проверка за установяване на дисциплинарни нарушения във връзка с констатирани пропуски, посочени в утвърдения от министър-председателя окончателен доклад. Проверката ще се извърши от 14-и до 19-и март от комисия с председател полк. Стефан Трашлиев – главен инспектор на Министерството на отбраната.

Обект ще бъдат длъжностните лица от Министерството на отбраната и Сухопътните войски, участвали в процеса на вземане на решения и тяхното изпълнение, включващо и упражняването на контрол, които със своите действия или бездействия са довели до настъпване на констатираните в доклада нарушения.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов пък е изпратил писма-покани до фирмите за разговори и по петте обявени в обществената поръчка позиции с цел предоговаряне на цените за доставки на нужните материали. Разговорите ще се проведат в понеделник.

"С цел постигане на максимална степен на прозрачност са поканени представители на Министерството на вътрешните работи и на дирекция „Главен инспекторат" в Министерския съвет", пишат от пресцентъра на министерството на отбраната. Журналисти обаче няма да бъдат допускани.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички