Поредна проверка на оградата с Турция

Поредна проверка на оградата с Турция | StandartNews.com

София. Още една проверка е назначена във връзка с изгражданото съоръжение по границата с Турция, съобщиха от Министерството на отбраната. Тя е наредена от министър Ангел Найденов.

Инспекторатът на ведомството ще извърши извънпланова проверка за установяване на дисциплинарни нарушения във връзка с констатирани пропуски, посочени в утвърдения от министър-председателя окончателен доклад. Проверката ще се извърши от 14-и до 19-и март от комисия с председател полк. Стефан Трашлиев – главен инспектор на Министерството на отбраната.

Обект ще бъдат длъжностните лица от Министерството на отбраната и Сухопътните войски, участвали в процеса на вземане на решения и тяхното изпълнение, включващо и упражняването на контрол, които със своите действия или бездействия са довели до настъпване на констатираните в доклада нарушения.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов пък е изпратил писма-покани до фирмите за разговори и по петте обявени в обществената поръчка позиции с цел предоговаряне на цените за доставки на нужните материали. Разговорите ще се проведат в понеделник.

"С цел постигане на максимална степен на прозрачност са поканени представители на Министерството на вътрешните работи и на дирекция „Главен инспекторат" в Министерския съвет", пишат от пресцентъра на министерството на отбраната. Журналисти обаче няма да бъдат допускани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай