Сряда,

Поредна проверка на оградата с Турция

От: Failed to load user -
140
Поредна проверка на оградата с Турция
A
A
A

София. Още една проверка е назначена във връзка с изгражданото съоръжение по границата с Турция, съобщиха от Министерството на отбраната. Тя е наредена от министър Ангел Найденов.

Инспекторатът на ведомството ще извърши извънпланова проверка за установяване на дисциплинарни нарушения във връзка с констатирани пропуски, посочени в утвърдения от министър-председателя окончателен доклад. Проверката ще се извърши от 14-и до 19-и март от комисия с председател полк. Стефан Трашлиев – главен инспектор на Министерството на отбраната.

Обект ще бъдат длъжностните лица от Министерството на отбраната и Сухопътните войски, участвали в процеса на вземане на решения и тяхното изпълнение, включващо и упражняването на контрол, които със своите действия или бездействия са довели до настъпване на констатираните в доклада нарушения.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов пък е изпратил писма-покани до фирмите за разговори и по петте обявени в обществената поръчка позиции с цел предоговаряне на цените за доставки на нужните материали. Разговорите ще се проведат в понеделник.

"С цел постигане на максимална степен на прозрачност са поканени представители на Министерството на вътрешните работи и на дирекция „Главен инспекторат" в Министерския съвет", пишат от пресцентъра на министерството на отбраната. Журналисти обаче няма да бъдат допускани.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички