Патриарх Неофит посреща 73-и рожден ден, зове за дарения за медицинска апаратура

Патриарх Неофит посреща 73-и рожден ден, зове за дарения за медицинска апаратура | StandartNews.com

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи своя 73-ти рожден ден днес в Троянския манастир, където е подстриган за монах.

В Троянската света обител ще бъде отслужена света божествена литургия и благодарствен молебен за здравето и дългоденствието на първосветителя на родната ни църква.

На връх рождения ден на светейшия патриарх той ще получи и званието "Почетен гражданин на Троян". Освен това по време на посещението му в манастира "Успение Богородично" ще бъде осветено и ремонтираното Антимово крило. Именно в тази обител Неофит приема монашеството през 1975 година.

Патриарх Неофит призовава всички, които желаят да изразят уважение към него, да насочат вниманието си като вземат участие в дарителската кампания за набиране на средствата за закупуването на апарат ROTEM SIGMA за ІІ-ра САГБАЛ „Шейново", който е жизнено необходим за диагностициране на кръвозагуба при пациенти с тежки усложнения.

Средствата могат да бъдат превеждани на сметка:

СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ

България, София 1000, ул. „Цар Калоян" 7

БАНКОВА СМЕТКА:

СИБАНК ЕАД

IBAN: BG95BUIB98885000036301

BIC: BUIBBGSF

В началото на юни Клиниката по детска анестезиология на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" получи дарение от Софийска св. Митрополия – апаратът "Rotem Sygma", който е от последно поколение апарати за измерване на цялостната хемостаза с всичките компоненти на коагулацията и клетките на кръвта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай