Отбранителният гигант Elbit Systems проведе Ден на индустриалното сътрудничество в София

Отбранителният гигант Elbit Systems проведе Ден на индустриалното сътрудничество в София  | StandartNews.com

Международната високотехнологична отбранителна компания Elbit Systems организира в София Ден на индустриалното сътрудничество. Събитието бе открито от посланика на Израел в България г-жа Ирит Лилиан, а в него взеха участие представители на български частни и държавни компании от сферата на отбраната и технологиите, представители на референтни институции и висшия мениджмънт и експерти от Elbit Systems.
Компанията представи възможностите за индустриално сътрудничество с българския бизнес и своя опит и способности в областта на предстоящия проект в България.
По време на събитието бяха проведени и директни работни срещи с представители на български компании, които имат интерес да си сътрудничат с Elbit Systems при евентуално изпълнение на проекта за придобиване на нови бронирани машини за сухопътните войски на Българската армия.

Elbit Systems е световен лидер в областта на производството и интеграцията на куполи (вкл. и дистанционно управляеми) за бронирани машини и дистанционно управляеми оръжейни системи, с над 30 години опит в сферата и десетки успешни проекти по целия свят, вкл. в редица страни, членки на ЕС и НАТО.
Само за последните няколко години Elbit Systems участва в редица програми, в които доставя и интегрира такава техника, сред които са:

• Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие на бронирани машини MOWAG Piranha IIIC 8X8 за Белгийската армия;
• Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие, интегрирани с ракети Spike, на бронирани машини STEYR PANDUR II 8X8 за Португалските военноморски сили;
• Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие, интегрирани с ракети Spike на бронирани машини Patria AMV 8X8 за армията на Хърватска;
• Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие на бронирани машини IVECO 6X6 (APC) и дистанционно управляема оръжейна система 12.7/7.62 mm за Бразилската армия.

Търсейки стратегически партньори в България, с които да си сътрудничи в дългосрочен план, Elbit Systems се базира на своя успешен опит в индустриалното партньорството с местни компании, трансфера на "ноу-хау" и технологии и създаването на местни бази за производство, интеграция и монтаж, реализирани в редица страни по света.

Elbit Systems търси партньорство с български компании в контекста на програмата на Българската армия за придобиване на нови бронирани машини. Компанията вярва, че това би било и добра основа за създаване на възможности за местния бизнес за последващ износ на продукти, произведени в България.

За компанията:

Elbit Systems е международна високотехнологична компания, в сферата на отбраната и националната сигурност.
Компанията, която включва Elbit Systems и нейните дъщерни дружества, работи в областта на военновъздушните, сухопътните и военноморските системи, както и системи за командване, контрол, комуникации и разузнаване, безпилотни въздухоплавателни системи, електро-оптични системи, кибер сигурност. Elbit Systems изпълнява редица програми за модернизация на техника, разработване на нови технологии за отбрана и национална сигурност и предоставя редица услуги, включително системи за обучение и симулация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай