Вторник,

Орбан благодари на наши евродепутати

От: Администратор -
Орбан благодари на наши евродепутати
A
A
A

Унгарският премиер Виктор Орбан лично благодари на всеки от българските евродепутати, които на 12 септември подкрепиха страната му и отхвърлиха налагането на санкции срещу нея. Представителите на управляващото мнозинство Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Владимир Уручев, Асим Адемов от ГЕРБ/ЕНП, както и Ангел Джамбазки и Николай Бареков от Европейски консерватори и реформисти гласуваха срещу предложението да бъде отнето правото на Унгария заради политиката й за мигрантите. Докладът срещу Унгария бе изготвен от зелената евродепутатка Джудит Саргентини. Ангел Джамбазки нарече това отмъщението на Сорос заради твърдата политика на Орбан за изгонването на международния спекулант и структурите му от Унгария.

Благодарствено писмо изпрати Орбан на всеки от подкрепилите го български евродепутати. Новината съобщи във фейсбук Николай Бареков и публикува писмото с думите: "Гордея се, че третият ми син се казва Виктор". След него и Ангел Джамбазки и Асим Адемов потвърдиха, че също имат писма.

"Бих искал да изразя своята благодарност за Вашата подкрепа по време на гласуването на доклада за ситуацията в Унгария, което се проведе в Европейския парламент на 12 септември", пише Орбан. И допълва: "Вярвам, че този доклад е присъда срещу Унгария и унгарския народ. Той не само е базиран на политически инсинуации и фактологични грешки, но и прилага двойни стандарти и по този начин подкопава доверието и почтеността на Европейския парламент и на европейските институции като цяло".

Премиерът на Унгария подчертава, че оценява дадената подкрепата за националния суверенитет и солидарност. И уверява, че "независимо от срамните атаки на проимиграционните сили", Унгария няма да се поддаде на изнудване.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички