Орбан благодари на наши евродепутати

Орбан благодари на наши евродепутати | StandartNews.com

Унгарският премиер Виктор Орбан лично благодари на всеки от българските евродепутати, които на 12 септември подкрепиха страната му и отхвърлиха налагането на санкции срещу нея. Представителите на управляващото мнозинство Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Владимир Уручев, Асим Адемов от ГЕРБ/ЕНП, както и Ангел Джамбазки и Николай Бареков от Европейски консерватори и реформисти гласуваха срещу предложението да бъде отнето правото на Унгария заради политиката й за мигрантите. Докладът срещу Унгария бе изготвен от зелената евродепутатка Джудит Саргентини. Ангел Джамбазки нарече това отмъщението на Сорос заради твърдата политика на Орбан за изгонването на международния спекулант и структурите му от Унгария.

Благодарствено писмо изпрати Орбан на всеки от подкрепилите го български евродепутати. Новината съобщи във фейсбук Николай Бареков и публикува писмото с думите: "Гордея се, че третият ми син се казва Виктор". След него и Ангел Джамбазки и Асим Адемов потвърдиха, че също имат писма.

"Бих искал да изразя своята благодарност за Вашата подкрепа по време на гласуването на доклада за ситуацията в Унгария, което се проведе в Европейския парламент на 12 септември", пише Орбан. И допълва: "Вярвам, че този доклад е присъда срещу Унгария и унгарския народ. Той не само е базиран на политически инсинуации и фактологични грешки, но и прилага двойни стандарти и по този начин подкопава доверието и почтеността на Европейския парламент и на европейските институции като цяло".

Премиерът на Унгария подчертава, че оценява дадената подкрепата за националния суверенитет и солидарност. И уверява, че "независимо от срамните атаки на проимиграционните сили", Унгария няма да се поддаде на изнудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай