Оперната музика плени жители и гости на Банско

Оперната музика плени жители и гости на Банско  | StandartNews.com

За девета поредна година Банско се превърна в сцена за класическа музика. Стартът на фестивала направи Държавна Опера Стара Загора с концерта „Класиката среща АББА". Най-известните хитове на популярната формация, изпълнени в класически аранжимент от дует Мания огласиха курортния град в четвъртък вечерта.

Тридневният фестивал бе безплатен за жителите и гостите на града благодарение на "Кемпински хотел Гранд Арена Банско", който подкрепя феста за девета поредна година, община Банско и музикалната компания "Монте Мюзик". Във втория ден празника на класическата музика продължи с популярната опера от Джакомо Пучини – „Бохеми", отново в изпълнение на старозагорската опера под блестящото диригентство на маестро Найден Тодоров. Фестивалът завърши в събота вечер с пъстрия мюзикъл „Зоро" по музиката на Gipsi Kings и Джон Камерън, представен от Държавна Опера Варна със Страцимир Павлов зад диригентския пулт.

Специален гост на фестивала бе известната оперна прима и артистичен директор на старозагорската опера – Веселина Кацарова. Милен Божков, Нина Божков, Елена Петрова, Руси Ников, Нейчо Петров и Антоанела Петрова са само част от звездите които зарадваха под открито небе многобройната публика на централния площад на града. За гостите на 5-звездната перла Кемпински, решили да се заредят с емоции, които само класическата музика може да предложи, бяха предоставени специални ВИП пропуски за първите редове пред сцената. Хотелът бе и любезен домакин на част от изпълнителите на оперното изкуство, пропътували стотици километри, за да зарадват зрителите в Банско.

Генералният мениджър на "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско", Наталия Каширская коментира: „Тази година имах щастието да се насладя за първи път на Банско Опера Фест, който хотелът традиционно спонсорира вече девет години и останах наистина много впечатлена. Нашите гости споделиха с мен, че също са останали очаровани и обещаха да ни посетят отново догодина за фестивала. Банско Опера Фест е прекрасно културно събитие от богатия летен фестивален календар на града, което както виждаме успешно допринася за популяризирането на курорта като целогодишна туристическа дестинация. С нетърпение очаквам юбилейното десето издание, което "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" с радост ще подкрепи отново".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай