Очевидци на трагедията край Своге: Патрулки и леки коли извозваха ранени до болниците

Очевидци на трагедията край Своге: Патрулки и леки коли извозваха ранени до болниците | StandartNews.com

„В 17.13 ч. се обадих на 112 и им казах да побързат, защото тук е някакъв ад. В 18.00 ч. видяхме да идва първата линейка откъм София". Това каза пред камерата на NOVA Йордан – шофьорът на едната от колите, ударена от автобуса ковчег край Своге, преди той да падне в дерето в събота.

Водачът на другия блъснат автомобил – Николай, пък допълни, че първоначално минаващи в района, с личните си коли, са извозвали пострадалите до болниците. Същото правели и полицейските екипи, отзовали се на сигнала за катастрофата.

Свидетелите на катастрофата са категорични, че пътят е бил хлъзгав, защото валяло. Локви по асфалта обаче нямало.

„Автобусът летеше срещу нас. Ужасът беше голям", спомня си съпругата на Йордан - Димитринка. Семейството пътувало, заедно със сина си, който лежал на задната седалка. Автобусът убиец удря колата им в задната дясна врата. Йордан е категоричен, че той е бил избегнал изцяло сблъсъка, Николай, който се движел точно зад него, вече нямало да е между живите.

„На 10 м преди завоя видях как шофьорът не гледа пътя, а човека до себе си", твърди още Йордан.

Тримата преки свидетели са разпитани пред следствието. Димитрина и Йордан са танцьори, а Николай - дългогодишен шофьор на камион към „Български пощи". Травмите им ще зараснат, остава споменът за преживяното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай