Очакват ни типично есенни дни до края на седмицата

Очакват ни типично есенни дни до края на седмицата | StandartNews.com

В сутрешните часове на места в котловините на Западна България и в югоизточните райони има условия за образуване на ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса. Над Северна България през деня ще преобладава слънчево време, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна по южното крайбрежие, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 20-22 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, по-значителна над масивите в Южна България, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

В четвъртък ще има променлива облачност, на отделни места в Рило-Родопската област е възможно слабо и за кратко да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат, минималните ще останат без съществена промяна.

В петък ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб до умерен, в Югозападна България ще е почти тихо. Сутрешните температури ще се понижат, дневните ще останат предимно между 18 и 23 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай